Grimberg - Peatol - Taig

Tja waar te beginnen, omdat een vriend van mij goedkoop aan een Emco compact 8 kon komen had hij zijn draaibank over, niet veel was bekend van deze draaibank behalve dat hij oud was en ooit eens gekocht zou zijn in de vijzelstraat in Amsterdam, de winkel bestaat al jaren niet meer dus daar liep het spoor dood.

Voor mij leek het een prima draaibank om mee te spelen thuis en kijken wat ik er allemaal mee kon doen, dus ik blij toen Dick met deze draaibank bij mij langskwam.

hij was natuurlijk aleen aantal jaren gebruikt en ik wilde eigenlijk er voor zorgen dat hij makkelijk schoon te maken is dus:

schuren want ik wil het netjes met botenlak aflakken

zo dat is en stuk strakker en gladder, nu nog andere draaibare knoppen maken.

en een RVS plaatje tegen de achterkant

Inmiddels had ik samen met Dick een kast gemaakt waar het geheel op kwam te staan, met rails eronder zodat ik het uit kon schuiven wanneer nodig en als hij niet nodig was deze minder ruimte in beslag nam.

Inmiddels was ik aan het zoeken geweest wat voor merk draaibank het nu eigenlijk was, dit ivm opties en reserve onderdelen, op marktplaats zag ik iemand die eenzelfde draaibank aabood en kwam ik achter de naam Grimberg

veel verder dan dit kwam ik niet tot ik in contact kwam met een Engelse site die mij vertelde dat het eigenlijk een Taig draaibank was.

blijkbaar had de winkel in de vijzelstraat toestemming gekregen om er hun eigen naam aan te geven en in Engeland is hij bekend onder de naam Peatol.

toen ging er een wereld open want ik ontdekte de yahoogroep http://groups.yahoo.com/group/taigtools/ en de website van een dealer (Nick)met heel veel info http://www.cartertools.com/